De Apenheul in de omgeving van OpKamp

De Apenheul

Een half uur fietsen, in park Berg en Bos, ontdek je bijna 300 apen. Daarvan loopt de helft zomaar los! Tip: check de voedermomenten.

Het klimbos in de omgeving van OpKamp

Klimbos Veluwe

Een half uur fietsen, in park Berg en Bos, een geweldig Klimbos met verschillende klimavonturen: een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten. Kies zelf een klimroute en bepaal hoe hoog je wil gaan.

De Speelweide in de omgeving van OpKamp

Speelweide Berg en Bos

Gratis en perfect te combineren met een bezoek aan het Klimbos of De Apenheul. Diverse klim- en speeltoestellen en spelen met water en zand kunnen. Beklim de hoogste uitkijktoren van de Veluwe: 26 meter hoog op een heuvel van 9 meter.

Het Boschbad in de omgeving van OpKamp

Het Boschbad

Een half uur fietsen, in Apeldoorn, een supergroot openluchtzwembad! Drie verwarmde baden en een hele leuke waterspeeltuin. Lekker relaxen en spelen op de enorme ligweide, verschillende speeltuintjes en een springkussen.

Het kievietsveld in de omgeving van OpKamp

Het Kievitsveld

Een half uur fietsen, in Emst. Gratis zwemmen. Met zandstrand en speeltoestellen. Betaald: waterskieën of wakeboarden.

Het Verscholen Dorp in de omgeving van OpKamp

Het verscholen dorp

Fiets in 35 minuten door bossen en over heide naar deze onderduikplek uit de Tweede Wereldoorlog. Neem een andere route terug. Tip: doe de rondleiding en lees of kijk vooraf “Oorlogswinter”.

Zand in de omgeving van OpKamp

De Zandenplas

Fiets na het verscholen dorp nog 20 minuten door naar de schitterende Zandenplas. Een geweldige dagtocht maar ook een uitputtingsslag.

De Koekoek in de omgeving van OpKamp

De Koekoek

10 minuten fietsen, in Vaassen. Sporthal, binnenzwembad en buiten het grootste spray-park van Nederland. Hier is ook een grote ligweide en een airtrampoline. In 2014 is De Koekoek uitgeroepen tot beste zwembad van Nederland!

Het Smallert in de omgeving van OpKamp

Speelpark ’t Smallert

22 minuten fietsen, in Emst. Een uitgebreide speelpark: Klimmen, klauteren, schommelen en glijden. Er is een speelvijver met pontjes stapstenen en andere wateractiviteiten. Combineer met de forellenkwekerij en de kaarsenmakerij.

Het Smallert in de omgeving van OpKamp2

Kaarsenmakerij ’t Smallert

Doe een workshop kaarsen maken. Nadat ze van een mooi kleurtje zijn voorzien, mogen ze mee naar huis genomen worden. Perfect te combineren met een bezoek naar het speelpark of een ander uitstapje.

Krazy Kangeroo in de omgeving van OpKamp

Krazy Kangaroo

25 minuten fietsen, in Apeldoorn. Een supergaaf trampolinepark met ruim 2.500 m2 springplezier. Het energieverslindende alternatief voor een onverhoopte regendag.

Monkey in de omgeving van OpKamp

Monkey Town

20 minuten met de fiets of 10 minuten met de auto, in Apeldoorn. Binnenspeeltuin, Escaperoom en klimwand. Met name leuk voor een middenbouwkamp en/of bij slecht weer.